fbpx

Kvalitet / FDV

MDF av høyeste kvalitet

 Fuktbestandig MDF har mange fordeler over tradisjonellt listverk i furu –  dersom den behandles riktig.

MDF’ens formstabilitet gir minimalt med bevegelse grunnet svingninger i temperatur og luftfuktighet. Alle MDF produkter bør oppbevares tørt og temperert før montering. 

Formstabiliteten kombinert med vannbasert maling av høy kvalitet som gjør overflaten bortimot vanntett, gjør at utforinger tåler vannsøl fra f.eks. blomsterpotter vesentlig bedre enn standard MDF og furuprodukter. Taklister montert over dusj på bad f.eks. vil heller ikke svelle, slik furu og ordinær MDF vil gjøre.

Våre kunder har oppleved en dramatisk reduksjon i reklamasjoner grunnet bevegelse i treverk på listverk og foringer etter de har byttet til våre MDF-produkter. Kunder som har tatt i bruk våre produkter og våre pre-cut løsninger har gjerne blitt værende hos oss.

Det har i en periode vært skepsis til MDF i markedet, da noen aktører har brukt MDF av lav kvalitet og/eller brukt foliert MDF med for svakt lim (folien slipper underlaget) eller for sterkt lim (folien sprekker ved minimale bevegelser). Sørlandslisten har alltid vært tro mot fuktbestandig MDF av høy kvalitet som overbehandles med vannbaserte produkter av høy kvalitet.

Sørlandslisten kan også produsere listverk, utforinger og spesialprodukter i helt vanntett MDF samt gjennomfarget MDF for spesielle prosjekter der krav til utseende og slitasje uten fargeskifte er viktig.