Om oss

Sørlandslisten er en innovativ, løsningsorientert og kvalitetsbevisst gjeng som er lidenskapelig opptatt av å finne de elegante og smarte løsningene etter kundens/arkitektens ønske.

Sørlandslisten ble startet i Grimstad i 2004. Selskapet har vokst betraktelig siden den gang, og er nå inne i moderne industrilokaler på 2500 kvadratmeter ved Bergemoen Industriområde i Grimstad.

Vi produserer/overflatebehandler listverk, utforinger og spesialproduksjon i Svanemerket fuktbestandig MDF, furu, eik, ask og kryssfiner m.m. Dette inkluderer alle NCS og RAL farger, vannbasert lakk, brannlakk, beis eller hvitlaseringer. Vi produserer og leverer til alle typer bygg, privat, næringsbygg eller offentlige. Blant annet har vi produsert listverk, utforinger og spesialproduksjoner for mange skoler og hoteller.

Vårt patenterte Easy-Foringssystem med ferdiggjærede lister er foretrukket av store entreprenører og byggmestere i hele Norge, og sparer håndverkeren for mye tid og penger ved utforing og belistning av vinduer og dører.

Etter en satsing på over 60 millioner har Sørlandslisten i dag Norges mest moderne produksjon og overflatebehandlingsanlegg.  Vi produserer på sol og batteristrøm (ca 35% av strømbehovet). Anlegget kan i løpet av 42 minutter produsere ferdig stableklare lister, utforinger, vegg/takspiler og annen spesialprodukter som inkluderer høvling/profilkutting og overflatebehandling med 3 strøk vannbasert miljømaling.  Avhengig av produkt kan vi produsere mellom 1-2000 meter ferdig produkt per time.

Hovedfokus for Sørlandslisten er precut.  Vi har derfor utviklet markedets raskeste precut system for montering av listverk og utforinger til dører og vinduer.   Med vårt flaggskip, «Easy-Foring» med ferdig gjæret eller spikerfritt listverk viser vi igjen og igjen at hverdagen til store og små entreprenører blir enklere og mer effektiv med Sørlandslisten som samarbeidspartner.

Vi har i tillegg utviklet online prosjektering som effektiviserer informasjonsflyten mellom byggeplass og vår precut avdeling. Klikk her for mer informasjon:  SL-PROFF.

I 2021 ble vi verdens første produsent av Svanemerket listverk og med det viser vi at vi er innovative og seriøse i vår visjon for en grønnere og mer bærekraftig bedrift.